Je gaat verhuizen naar je nieuwe woning, maar in je achterhoofd speel het idee ‘’hoe verhuis ik mijn piano?’’. Ga je dit zelf doen of huur je een professional in? Veel mensen denken dat het verhuizen van een piano wel zelf valt te doen, dit is echter niet waar. Je hebt de juiste middelen en de juiste mensen hiervoor nodig. Daarnaast is een piano secuur afgewerkt, het zou zonde zijn als er mogelijk krassen op komen.

3 tips voor het verhuizen van uw piano

Het stemmen van de piano

Het zal misschien gek klinken maar bij ruw vervoer heeft een piano even de tijd nodig om te herstellen van de verhuizing. Bij Hebo verhuizingen heeft u dit probleem niet, door soepele veren en houtverbindingen in de verhuiswagen zult u hier gegarandeerd geen last van hebben.

Check de verzekeringen van het verhuisbedrijf

Alhoewel er alles aan wordt gedaan om schade te voorkomen, is er altijd een zeer kleine mogelijkheid dat de piano een stootje krijgt of een kras tijdens het verhuizen. Daarom is het een fijn idee om te weten dat de verhuizer die u heeft uitgekozen een verzekering hierop heeft. Check dus altijd vooraf de verzekeringen van het verhuisbedrijf dat je wilt gaan inhuren.

Verhuis geen piano via de trap

Het gewicht van een piano is te zwaar om via de trap te verhuizen. Dit mag ook officieel niet volgens de Arbowet want dit is te gevaarlijk en een erkend verhuisbedrijf zal dit ook nooit proberen. Er zijn voor het verhuizen van een piano 4 tot 6 man.

Voorafgaande aandachtspunten

Voordat je gaat verhuizen zijn er een aantal mogelijkheden die je vooraf kunt doen.

  • Zorg dat de piano goed beschermd is.
  • Regel eventueel vooraf een kraan of lift, want als de piano niet door de voordeur past is het handig om dit vooraf te regelen. Hebo verhuizingen heeft de benodigde materialen voor het vervoer van uw piano.
  • Bedenk voor de verhuizing al waar de piano komt te staan.