Eindelijk heb je een nieuw huis gevonden. De verhuisdatum is bekend en je bent klaar om in te pakken. Dat inpakken doe je natuurlijk in verhuisdozen. Om dit wat gemakkelijker te maken geven wij een aantal tips bij het inpakken van verhuisdozen!

Houd het overzicht

Wanneer je de verhuisdozen naar je nieuwe woning brengt, is het handig om te weten wat er in elke doos zit. Zo voorkom je chaos en houd je het overzicht. Om het overzicht te houden werken wij doorgaans met twee methodes.

  • Sorteren per kamer; wanneer je in je nieuwe huis kiest voor dezelfde inrichting als in je oude huis, dan kan je per verhuisdoos aangeven bij welke kamer die hoort.
  • Nummeren en labelen; ga je voor een nieuwe inrichting? Dan is het handig om de verhuisdozen te labelen met een kleur of nummer. Schrijf op de verhuisdozen wat er in zit en wat de bestemming is.

Belangrijkste spullen eerst

Doe al je waardevolle en belangrijke spullen in één of twee verhuisdozen. Bij aankomst in je nieuwe woning zet je de verhuisdoos op een handige plek die je niet snel vergeet. Op deze manier voorkom je dat je de waardevolle spullen kwijtraakt en dat verminderd de verhuis stress. Het is ook handig om een verhuisdoos te vullen met spullen die je al snel nodig hebt. Het is wel zo makkelijk om al je benodigdheden voor de eerste dagen direct bij de hand te hebben

Breekbare spullen

Bij het uitpakken van de verhuisdozen wil je niet dat de breekbare spullen kapot tevoorschijn komen. Door het gebruik van oude kranten, lakens of bubbeltjesplastic kan je dit voorkomen. Ook kan je sokken gebruiken voor het inpakken van glazen en handdoeken voor borden. Je moet het toch allemaal inpakken.