Verhuizen kan heel leuk zijn, maar tijdens een verhuizing moet er veel gebeuren. Als je niet goed voorbereid te werk gaat kan er dus veel fout gaan. In dit artikel bespreken we enkele veel gemaakte fouten tijdens het verhuizen, zodat jij deze fouten niet maakt!

Te weinig hulp inschakelen

Verhuizen is iets wat je nooit helemaal alleen kan doen. In ieder huishouden, zelfs als je in je eentje woont, staan spullen die je niet alleen kan tillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bank, de oven, de wasmachine en het bed. Zorg er daarom voor dat je voldoende hulp inschakelt van fitte en gezonde mensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrienden, familie of collega’s. Kan niemand of gaat het om een grote verhuizing? Dan schakel je de beresterke verhuizers van Hebo Verhuizingen in!

Niet de juiste materialen hebben

Naast voldoende handjes is het ook belangrijk om over de juiste materialen te beschikken. Het komt vaak voor dat men zelf verhuist zonder de hulp van een verhuisbedrijf, maar vergeet om een steekkar, verhuiswagen of een verhuislift te regelen. En dan wordt het verhuizen wel erg lastig. Oja, vergeet niet het koffieapparaat mee te nemen, zodat iedereen kan worden voorzien van het nodige kopje cafeïne!

Te laat inpakken

Een andere veelgemaakte verhuisfout is om te laat te beginnen met het inpakken van je spullen. Het is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding naar je verhuisdag, maar toch beginnen veel mensen hier te laat mee. Een tip van een van de verhuizers van Heboverhuizingen: ‘’Je kan al weken voor de verhuizing beginnen met inpakken. Begin met de spullen die je niet nodig hebt, bijvoorbeeld alle winterkleding (als het zomer is) of alle zomerkleding (als het winter is). Of pak bijvoorbeeld al een gedeelte van het servies in. Bouw zo af, zodat je op de dag van de verhuizing alleen nog je toiletspullen hoeft in te pakken.’’

Kapotte spulletjes

Het gebeurt in de praktijk vaker dan dat nodig is: spullen die kapot gaat tijdens het verhuizen, vaak omdat men de spullen niet goed heeft ingepakt. En dat is zonde. Zeker wanneer het bijvoorbeeld om waardevol servies gaat. Zorg voldoende kranten, verpakking met luchtbubbels en natuurlijk stevige verhuisdozen met een solide bodem.

Succes!